
W ofercie restauracyjnej Cafe Punkt pojawiły się nowe dania. Klienci mogą spróbować m.in. sznycla przygotowanego na różne sposoby, pierogów z kurkami, łososia na warzywnym kaszotto czy gofrów drożdżowych. Jeszcze przed majówką oferta pojawi się na wszystkich stacjach LOTOSU z ofertą restauracyjną.
Pierwszy raz nowa odsłona oferty restauracyjnej Cafe Punkt została uruchomiona na stacji MOP w Olsztynku. Motywem przewodnim oferty „Menu Pełne Smaku” jest sznycel przygotowany na różne sposoby. Klienci mogą skomponować danie tak jak lubią – do wyboru jest mięso wieprzowe lub z indyka, panierka klasyczna z ziołami lub pikantna, chrzan w czterech odsłonach smakowych – ze śliwką, ostry z chilli, z miętą lub z burakiem oraz dodatki – ziemniaki, frytki, gratin (zapiekanka ziemniaczana), kaszotto warzywne, marchewka z groszkiem zasmażana i na parze, kapusta zasmażana lub mieszanka pikli.
Oprócz tradycyjnego dania obiadowego ze sznyclem, w menu pojawia się także kanapka w formie burgera, naleśnik i sałatka – wszystko ze sznyclem! Na najmłodszych klientów czeka sznycelek drobiowy w zestawie z frytkami i warzywami z pary. Nowościami w ofercie restauracyjnej są także pyszne pierogi z kurkami i łosoś na warzywnym kaszotto oraz przygotowywane na miejscu naleśniki oraz gofry drożdżowe.
W menu pozostały dotychczasowe bestsellery: zupy (gulaszowa, flaki, żurek), śniadania oraz dania obiadowe – golonka i udko z kurczaka.